ДВОЙНО НЕПРЕСЕЧЕНА ЛЕНТА? ТЯ Е просто ЗАГУБА НА БОЯ НА ПЪТЯ!

4 август 2023 г. – ДВОЙНО НЕПРЕСЕЧЕНА ЛЕНТА? ТЯ Е просто ЗАГУБА НА БОЯ НА ПЪТЯ! С Онуфри решаваме да си продължим обиколката из града, и да посетим едно място по работа близо до парк “Каменица”. За целта решаваме да минем през “Лев Толстой” и покрай стадион “Ботев”.
Внимавайте с улица “Ралица”! Тя е еднопосочна след първата пресечка, но знакът, забраняващ влизането е ЗАД пресечката и ЗАД едно дърво. Ако не знаете за този знак, просто си се навирате в насрещното и трябва после на заден да връщате!
След като си свършваме работата там, решаваме да обиколим малко близкият район, и отпрашваме по “Архитект Камен Петков” – улицата с техникумите. Самата улица е станала потресаващо зле, паважът е разместен и неравен, и доста друса. Излизаме на “Мария Луиза” и оттам правим обратен през ухото до училището на глухите, и подкарваме през “6-ти септември”. Там се натъкваме на пореден (ще видите и по-късно във видеото – не и единствен) тарикат, правещ ляв завой през двойно непресечена лента, докато чака в лява лента.
Вижте, аз самият не съм модел на перфектно, “по устав”, каране, но има някои неща, които нарушават здравият разум. В тази част от булеварда тази маневра е рецепта за катастрофа. Първо, блокирате лявата лента, а има множество пресечки вдясно, в които влизат и излизат коли. Ако там се забави някой, и колата зад него реши да се престрои вляво – ще се нахендри в тарикатския ви задник! Второ, вие пресичате чужд път на място, където никой не ви очаква! Когато форсирате, за да минете бързо в “ей тук има малко местенце” – шансът да нацелите някой е доста голям. Има причини да е сложена тази двойно непресечена лента! Да, знам, че “обратният” е чак на “Цариградско шосе”, но струва ли белята повече от стоте грама бензин и 5-те минути за да заобиколите? А струват ли си проблемите, които ще създадете на напълно невинен човек?
Минаваме с Онуфри през малките улички, минаващи през Централни гробища и излизаме обратно на “Цариградско шосе”. Оттам правим един широк кръга през “Източен” и “6-ти септември” и се връщаме почти на изходната точка, срещу бившият завод “Чайка”. Точно преди края на клипа можете да видите още един баш майстор, “спестяващ” си бензин и време, правейки точно този ляв завой, за който писах по-горе. Явно трябва да се сложат колчета, като на “Източен”, минно поле и картечни гнезда, за да се спре с това безумие…

#silverwing #ghostxlpro #plovdiv #cityride #пловдив #скутер #мотор #мотоциклет #онуфри

Камера: Drift Ghost XL Pro
2K/60fps, no stabilization, helmet mount

Задна камера (когато е в клипа): Drift Ghost XL Pro
2K/60fps, no stabilization, tail mount

Мотор: Honda SilverWing FJS-400

Използвано оборудване: https://www.motoruvane.com/izpolzvano-oborudvane/

00:00 бул. “Санкт Петербург”
01:02 ул. “Лев Толстой”
02:25 ул. “Богомил”
03:04 ул. “Ралица”
03:26 ул. “Богомил”
03:47 ул. “Архитект Камен Петков”
05:34 бул. “Княгиня Мария Луиза”
05:57 бул. “Цариградско шосе”
07:37 бул. “6-ти септември”
08:22 ул. “Орловец”
08:58 ул. “Арчарица”
09:35 бул. “Княгиня Мария Луиза”
10:41 бул. “Източен”
11:40 бул. “6-ти септември”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *