ОБИКОЛКА до НОВОТЕЛА, ПРЕЗАСТРОЕН КВАРТАЛ в СЕВЕРЕН

5 август 2023 г. – ОБИКОЛКА до НОВОТЕЛА, ПРЕЗАСТРОЕН КВАРТАЛ в СЕВЕРЕН: С Онуфри си обикаляме града в пореден съботен ден, като този път решаваме да се повъртим в уличките до бившият “Новотел” в Пловдив. Тези улички са известни с това, че бяха едни от първите еднопосочни, че там също първи бяха изградени новите сгради в Пловдив, както и че има доста офиси и кантори.
Минаваме като на парад през “Борис III Обединител” и стигаме до колелото на Панаира, където правим десен завой. Влизаме в лабиринта от улички през ул. “Победа” (моста на Герджика). Оттам се впускаме в бавно въртене в уличките “Карловска”, “Средец” и останалите там. Интересен факт – преди изграждането на Пешеходният мост ул. “Карловска” е била продължение на предишните мостове там. До колкото знам са били два, като само първият е бил и за коли. И двата преди сегашният са отнесени от наводнения, но и двата са били дървени.
След като приключваме бързата обиколка, тръгваме по бул. “Марица” – север. Преди ремонтът на другата, южната част, тя изглеждаше по същият начин – тясна павирана уличка, с останки от крайречен парк. Дано се намерят пари да се оправи и “Марица” – север, защото видимо може да понесе трафик и да облекчи достъпът на хората до сградите наоколо.
Улица “Златна Панега” е сигурно едно от най-презастроените места в Пловдив. Там се построиха, и то за сравнително кратко време, десетки високи кооперации, което доведе до скандални и потресаващи резултати по улиците, тъй като инфраструктурата си остана както е била 70-те години на миналият век. Наистина е скандално това, и за съжаление не остана само това място така презастроено, а се направиха още десетки такива грешки в различни квартали и махали…

#silverwing #ghostxlpro #plovdiv #cityride #пловдив #скутер #мотор #мотоциклет #онуфри

Камера: Drift Ghost XL Pro
2K/60fps, no stabilization, helmet mount

Задна камера (когато е в клипа): Drift Ghost XL Pro
2K/60fps, no stabilization, tail mount

Мотор: Honda SilverWing FJS-400

Използвано оборудване: https://www.motoruvane.com/izpolzvano-oborudvane/
00:00 ул. “Найчо Цанов”
01:06 бул. “Борис III Обединител”
05:03 бул. “България”
06:40 ул. “Победа”
07:33 ул. “Оборище”
08:16 ул. “Карловска”
08:39 ул. “Братаница”
09:05 пл. “Неофит Рилски”
09:23 ул. “Карловска”
09:42 ул. “Войводиново”
10:02 ул. “Средец”
10:26 ул. “Карловска”
10:37 бул. “Марица” – север
12:28 ул. “Златна Панега”
12:52 ул. “Полковник Сава Муткуров”
13:09 бул. “Васил Априлов”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *