Използвано оборудване

Тук ще намерите линкове към оборудването, което ползвам. Линковете са “афилиейт”, което означава, че ако последвате такъв линк и закупите оборудване, ще помогнете на Моторуване да съществува по-дълго и да има повече видеа и статии.

Предварително Ви благодаря!

Rearview Mirror Mount Extender Bracket Holder Clamp

Удължителни рогчета за огледала

На повечето макси скутери кормилата са покрити с пластмасови капаци, което е визуално приятно, но практически неприятно. Покритите кормила не позволяват да добавяте джаджи, или трябва да ги добавяте по огледалата, което ограничава възможностите за добавяне до най-често калъф за телефон. Тъй като мен това не ми харесваше, намерих и си поръчах следните “рогчета”, които се монтират към огледалата:

Rearview Mirror Mount Extender Bracket Holder Clamp

https://s.click.aliexpress.com/e/_DlprOyp


Интерком BT-S3
Интерком BT-S3

Блутуут интерком за две каски BT-S3

При моторуване връзката с телефон или с пътник/колега е изключително удобство. Все по-често стандартна част от оборудването стават блутуут интеркомите. Интерком BT-S3 в двойният си вариант е идеален, тъй като позволява едновременна връзка и с телефон, и с интерком, монтажът му е елементарен, а животът на батерията – доста дълъг. Обхватът също е доста добър.

Интерком BT-S3

https://s.click.aliexpress.com/e/_DcRQ1r3


Чанта за бедро
Чанта за бедро

Чанта за бедро

Като всеки моторист ние си носим разни неща по чанти – документи, портфейли, телефони, всякакви неща, които ни помагат. На макси скутерите имаме седалки, в които можем да прибираме оборудване, на всички мотори могат да се монтират и куфари, но е страшно тромаво и неудобно постоянно да се отваря/затваря седалка, да не говорим, че обикновена чанта заема от така ценното място. За това ползвам чантичка за бедро, която стои постоянно при мен, без да ми пречи или да ме кара да отварям и затварям багажници и куфари.

Men Waterproof Oxford Waist Drop Leg Bag

https://s.click.aliexpress.com/e/_De0kFjb


Покривало за седалка
Покривало за седалка

Калъф за седалка

Тези от нас, които нямаме гаражи, си държим моторите навън. Доста често можем да намерим покривала за целите машини, и те действат много добре за през нощта или в “онези дни” (дъждовни, студени, снежни или просто мързеливи), но когато излезем с металните коне често спираме и оставяме машините си на открито. Както всички знаем, в топлото време често летят птици, които се облекчават в движение, а и се натрупва и прахоляк, пък и дъждец може да пръсне. Добре е поне седалката да е предпазена, за това има ето това:

Motorcycle Seat Cover Waterproof Dustproof Rainproof Sunscreen

https://s.click.aliexpress.com/e/_Dl1WFB7


Светлоотразителен колан
Светлоотразителен колан

Светлоотразителен колан

По тъмно или когато возите пътник е много важно да има видимост на фаровете на други МПС. Жилетката, която върви в комплекта за МПС върши работа, но е много ангажираща, а лятно време направо запарваща. Този светлоотразителен колан е много добър заместител на светлоотразяващата жилетка и за мен трябва да е част от цялостното оборудване!

Highlight Reflective Straps Night Work Security

https://s.click.aliexpress.com/e/_DBPGT4H


Мрежичка за седалка
Мрежичка за седалка

Мрежичка за багажник/седалка

Тази мрежичка върши идеална работа ако искате да закрепите товар на задната седалка или ако нямате куфар. Има кукички и е еластична. Без проблем се навира модуларен шлем под нея и стои супер стабилно закрепен. Като я навие човек на топка е шепа, шепа и малко. Може да се носи дори в мини-жабките на предницата.

Motorcycle Luggage Net Cover Bike Hold Down

https://s.click.aliexpress.com/e/_DlDv0vj


Летни ръкавици
Летни ръкавици

Летни ръкавици без пръсти

Доста добра алтернатива на зимните ръкавици, при това с “тъч дизайн” – пръстите са навън 🙂 Пристягането е солидно, парчето кожа на дланта помага за стабилен захват на ръкохватките на мотор. На цената, на която се предлагат, дори и два сезона да изкарат пак ще са на далавера!

Tactical Military Gloves Shooting Gloves Touch Design

https://s.click.aliexpress.com/e/_DE1XfUN


Зарядно за мотор: https://s.click.aliexpress.com/e/_DmCuaFJ