Имах работа в “Смирненски” на 23 февруари, и тъй като реших, че ще е по-удобно да отида с мотор, вместо с кола, дойде време и да се прибирам. Бяхме заедно със семейната кола, която имаше нужда от сок от динозаври, за това решихме да отидем да заредим заедно.

Тръгнахме от района до Математическата гимназия. Смирненски и през деня не е цвете за мирисане, а нощно време е още по-криминален. Излязохме на “Пещерско шосе”, което поне в тъмното нямаше много трафик. Проблемът тогава са неориентирани пешеходци, облечени в черно. Тежка работа, но няма оправия.

Минахме покрай МОЛ “Пловдив”, по ул. “Перущица”. Внимавайте по нея за влизащи и излизащи от МОЛ-а. Там доста често има херои и хероини със скъпи коли и коефициент на интелигентност равен на температурата в Антарктика през зимата. За тях скъпата кола, силикона и изрязаните бради заместват и разум, и логика, и уважение.

Излизането от “Перущица” към бул. “Свобода” е с предимство, но все пак мятайте едно око за такива, които не познават знаците. Случвало ми се е, а с мотор ще е още по-неприятно. Светофарът на ул. “Владивосток” е турбинен, и с него проблем няма. Тази вечер, обаче, бяхме изненадани от необявен ремонт и се отклонихме по “Никола Чернишевски”. Квартална уличка, неоправена и пълна със спрени коли.

Извън “Смирненски” – към бензиностанцията

Маршрут 23 февруари 2023
Маршрут 23 февруари 2023

Минавайки по западното платно на бул. “Копривщица” успяхме да пресечем иначе тегавият за пресичане бул. “Шести септември” без проблеми. Оттам до колелото на Водна палата нямаше нито трафик, нито драми.

Минавайки късно вечерта, колелото на Водната палата се пресича внимателно, но бързо – няма го нормалният трафик и задръстване по него. След него е най-красивата част от бул. “Марица-Юг”, ремонтирана по някаква европрограма. За съжаление неуспешния опит на сегашният кмет на Пловдив да премахне кръговото се вижда. Част от крайречният парк е разрушен, да се надяваме, че ще бъде възстановен.

Спряхме за динозавърски сок на “Шел”-а на “Източен”, а след като заредихме тръгнахме към “Южен” по стандарният, най-кратък маршрут – през бул. “Източен”. Отново благодарение на слабият трафик минаването беше бързо и безпроблемно. Така приключи късно вечерното моторуване за денят 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *