Използвах едно бързо излизане с мотор за да мина по новата улица, продължение на Богомил, както и да направя една обиколка около строежът на стадион “Христо Ботев”, по-известен като “Колежа” в Пловдив.

Продължението на Богомил започва/свършва зад Технополис до Метро. Обзалагам се, че доста хора не знаят, че от Метро могат да излязат чак на Източен, без да има нито един светофар по пътя им, освен на кръстовището с “Богомил” 🙂

Зад входът на “Технополис” се минава по уличката отстрани, и веднага след това се прави ляв завой, и после десен. Минаването оттам с мотор е приятно, предполага с кола също ще е. Реално новата улица минава зад недостроената офис сграда, след това до строежът на “Лаута Форест”. След това се излиза на старата затапена част от Богомил.

Оттам покрай “ПИК Компютърс” по права линия се минава към неремонтираната част на “Богомил”. Стигайки до “Колежа” реших да мина около него, за да заснема от ниво мотор как изглежда строежа.

Около Колежа с мотор
Маршрутът на 17 февруари 2023, Google Maps

Ул. “Варшава” е затворена частично заради строежа, но бонусът да е човек с мотор е, че може да мине леко встрани 🙂 Както се вижда, строежът на козирката продължава стабилно. Южната част на стадиона, която преди това беше на практика скрита, сега е отворена към “Варшава”, и предполагам, че оттам ще се влиза.

След това минах по ул. “Славянска”, оттам – бул. “Източен”, за да се види и западната част, или Централната трибуна, в какво състояние е. Доста работа е свършена, но и доста остава – но проектът е голям, и всички се надяваме да стане както е по проект.

На кръстовището на “Източен” и “Богомил” завих на дясно, за да завърша обиколката си около “Колежа”. С мотор се минава лесно и приятно, но пък внимавах в движението и не всичко успях да заснема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *