Имайки работа в центъра на Пловдив, реших да ползвам мотора, вместо градски транспорт. Доста по-удобно е с мотор, вместо с кола… Кварталът, заключен между бул. “Шести септември“, ул. “Райко Даскалов” (Главната) и ул. “Антим” I е доста сложен за навигиране на първо минаване, пък и не само на първо.

Реших да вляза там минавайки през подлезът на “Гладстон”. Ако минавате през него от изток на запад, сиреч, от “Света Петка” към кино “Космос”, внимавайте в коя лента се престроявате на излизане от подлезът. Ако искате да завиете надясно, още вътре в подлеза се престройте, за да си спестите малко драма. А ако сте с мотор, още по-добре навреме да се престроите, в подлезът е тъмно и може да не ви видят, че искате да сте в друга лента.

Минавайки покрай бившото Гръцко консулство завих надясно и нагоре към “Антим I”. Оттам започват поредица от еднопосочни улици. Опитайте да си направите маршрута предварително – било на ум, било с GPS, защото заобикалянето после може да ви отнеме доста време. Не бях минавал отдавна по “Антим I”, и бях неприятно изненадан от състоянието на паважа там – главите на паветата са се изронили доста и безкрайно неприятно да се минава. Моторът се тресеше, представям си какво ще е с кола с по-твърдо окачване…

Издирване на фирма по адрес

С мотор в лудница от еднопосочни и паваж
Маршрут на 16 февруари 2023, Google Maps

Бившата улица “Заимов”, или ул. “Христо Г. Данов”, както е името сега, е еднопосочна, с джобове за паркиране, но повечето са заети от бизнесите там. Успях да взема пример от един колега с мотор и кютнах мотора на ръба на едно кръстовище. Първата ми цел бе една фирма с обявен адрес, но никой на този адрес не знаеше за въпросната фирма. Странна работа, но, както е казал поета, “да са живи и здрави, като не искат пари!”

Втората ми цел беше още по-страшна за навигиране – офисът е с адрес на самата главна – “Райко Даскалов”. При първото завъртане по вътрешните улички не прецених в коя пресечка да тръгна и хоп! Хайде обратно по същия маршрут 🙂 Слава Богу, на вторият път вече успях доста по-успешно да се приближа… Паркирах отново на ръба на една улица (бонусът да имаш мотор) и отидох да си свърша работата.

Интересно, ако си паркирам мотора на Главната, дали ще вляза в новините? 🙂

Обратно към Южен

След като си свърших работата, доволен минах отново по ул. “Христо Г. Данов”, после покрай Княжеската градина, и на кръстовището на ул. “Бетховен” и “Шести септември” – десен завой и към “Борис III Обединител”. Там се наложи да минавам малко между колите, като особено близо до Сточна гара се бяха събрали доста.

Последното препятствие преди да се прибера беше един аварирал рейс, но човекът си беше пуснал аварийните от далеч, та бидейки първи на светофара имах повече от достатъчно време да реагирам. Така приключи работата ми в центъра на града и моторуването днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *