Неделният ден 19 февруари бе определен за една бърза среща с други колеги с мотори, от които обаче успа да дойде само един. На място установихме приятно ново място за събиране – голям паркинг, кафене, бензиностанция наблизо, ако по-нататък си правим срещи за каране с мотор.

Моторуването започна от “Кукленско шосе” и текущото му състояние. Частите, които все още не са ремонтирани, са в отчайващо състояние и са почти непрестанен слалом между дупки. Внимавайте много, защото дупката за една кола може да е неудобство, а за един мотор – катастрофа.

След приключване на срещата реших да направя един тур по Околовръстното, даже имах желание да мина от край до край – кръговото на Асеновградско до кръговото за Радиново, но вятърът ме отказа. Не, че беше много силен, но когато човек е на мотор и средно силен вятър е доста неприятен.

Самото Околовръстно скоро бе ремонтирано и като настилка трудно може да се намерят причини за недоволство. Особено надлезът над ЖП линията Пловдив – София, който беше отчайващ, сега вече е напълно нормален. Проблемът на това шосе са полу-адекватниците и пълните неадекватници. Повечето хора карат нормално, но тъй като самото шосе е лента плюс лента, и един полу-адекватник може да докара сума неприятности.

Връщане през бул. “България”

Реших да се върна към Пловдив през Пазарджишко шосе, или бул. “България”. Между кръговото и сградата на ПУ доста хора се напъват с високи скорости, което не само е опасно, ами и доста често има дебнещи патрули. Не бъдете като тях.

На бул. “България” по едно време имаше “зелена вълна”, даже още стоят знаците по фермите със светофарите, и ако имате късмет, може и да минете бързо поне до Кръговото на Панаира. По самият булевард внимавайте много за спрели/спиращи/излизаще от дясна лента. Ако там се движи МПС, то може да се стигне до засичане заради непоглеждане в огледалото. Мен ме видяха и все пак ме засякоха.

Маршрут 19 февруари 2023
Маршрут 19 февруари 2023, Google Maps

Частта от Кръговото на Панаира до кръговото на моста на Адата има една неприятност, когато се движите в посока моста. Малко преди светофара на входа за Пожарната там има хлътване на пътя в дясната лента. Опитайте преди него да се престроите след това хлътване, или да оберете скоростта и бъдете подготвени за леко подскачане с мотора.

Мостът на Адата вечерно и нощно време е приключение. Земетръсните шахти са се изронили, а Общината премахна дори и малкото светещи лампи, за да слагат нови, така че ако не свети – карайте внимателно. Слизането от моста надясно, посока Шел, обикновено е лесно, но трябва да следите за светофара и за коли, идващи откъм Бриколаж.

“Източен” и случайно прелитащи пешеходци

След това минах по бул. “Източен”, който сам по себе си не е някакво приключение, но в частта му от “Билла” до кръстовището с “Мария Луиза” можете да се озовете в ситуации със случайно прелитащи пешеходци.

От кръстовището с “Мария Луиза” до кръстовището на ВСИ булевардът е три плюс три ленти, но в дясната има няколко пресечки и входове/изходи, които могат да доведат да малко драми. Особено внимавайте на магазин “Лидл” – там бариерата е много близо и всяка кола, след първата, остава да чака на платното. А ако първата е някой титан на мисълта, за когото влизането през бариера е умствен напън с чутовни размери, колоната от коли в дясната лента може бързо да се увеличи.

Кръстовището на ВСИ се минава турбинно. Тук трябва да внимавате за тарикатчета, което искат да тръгнат към надлез “Родопи” от средна лента, навирайки се пред другите коли. Ако сте с кола – посрещнете ги с бронята. С мотор, обаче, нямаме този лукс…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *