Втората част от моторуването ми на 19 януари, след излизането ми от едно място, влизането ми в града, започна от пътен възел “Скобелева майка”. На слизане от самият пътен възел внимавайте с идващите от дясно – понякога си мислят, че са безсмъртни и влизат в съседната лента без да внимават.

Кръстовището с “Ландос” е едно от малкото в Пловдив с много, много малко “мъртво време”. Това е когато всички светофари светят червено, за да се изтекат колите. Ако сте първи, внимавайте за пешеходци – там спазването на зелен светофар е пожелателно, както и за минаващи на “дълго жълто”.

Кръстовището при училището на глухите има една особеност – там има две ленти за ляв завой и две – за направо. Когато правите левият завой от втората лента, гледайте вляво от вас дали някой чобанин няма да влезе директно във вашата лента или още по-зле – да реши, че е за мебелния магазин след завоя. Случвало ми се е.

Преди кръговото на Метро има малка пресечка, която реално е изходът на Метро. Тъй като оттам влизат за МОЛ “Плаза”, винаги имайте едно на ум, че някой излизащ може дори да не види, че вървят коли или мотори.

Оттам – класическо минаване през бул. “Санкт Петербург”, без излишни драми, и приключване на маршрута за деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *