Едно от странните места, на които има крушки, е фурната. Помага, удобно е, но понякога изгарят. Е, след като изгорят трябва човек да ги търси по специализирани магазини, а един такъв в Пловдив се намира до мостът на Герджика (бул. “Руски”).

Още в началото бях засечен, тъй като човек с мотор е невидим. В буквалният смисъл на думата 🙂 Все пак получих извинение, а и нямаше твърде голяма драма. Все пак, трябва да се внимава. По време на заснемането на този клип осъзнах, че всъщност слюдата на моторът ми не е закрепена както трябва, и издава скърцащи звуци. Може даже да видите как проверявам дали няма и да падне 🙂 Оказа се, че става дума за две шайби, но това в друг ден беше оправено.

Бях задминат от един колега с невероятна машина. Не познавам достатъчно добре моделите на Хонда, но тази беше красавица и половина. Имах късметът да сме частично в една посока и се насладих на макс.

Натоварен трафик

Сточна гара, Бетонният мост и Автогара Юг са едни от най-натоварените места в Пловдив. Внимавайте много за престрояванията там, защото стават доста рязко, не винаги се оглеждат бързаците, а и доста често има “телефонаджии”. Дръжте дистанция, пръстите на спирачките и очите на четири.

На кръговото на Централна гара двамата с колегата показваме, че мотористите сме пичаги, като пускаме мигачи, пускаме пешеходци и се движим съвсем по правилата. Отново можете да се насладите на красивата Хонда.

Ако сте с други мотори, опитвайте да карате шахматообразно – сиреч, не карайте до или след друг мотор. Ако сте твърде близо един до друг се лишавате взаимно от място и време за реакция. В клипа може да видите как карам зад и встрани от колегата – така и двамата можем да реагираме спокойно било като заобиколим някой, а аз имам време да спра, ако той застане пред мен и спре.

Маршрутът за 19 януари 2023 – Google Maps

На кръстовището на “Васил Априлов” и “Свобода” се възползвах от спирането, за да застана до колегата и да му кажа каква красавица кара. Да е жив и здрав, и много километри да навърти с кеф!

Следващото кръстовище, също едно от натоварените в Пловдив, на “Васил Априлов” и “Шести септември”, докато минавах между колите, стана беля. Не прецених добре отстоянията и обърнах огледалото на една кола. Както виждате, веднага го оправих, никакви поражения нямаше, но потърпевшият руснак малко се вкисна. Разбираемо, извиних се, надявам се да няма повече такива неща, но пък това е една от причините авто огледалата да се обръщат без последствия.

След като си свърших работата, първото нещо, което мина пред мен беше “паякът”, хванал си жертва. Крива работа, но уви, понякога “тук съм за малко” излиза доста скъпо удоволствие.

Връщане през бул. Руски

Булевард “Руски” е един от най-приятните в Пловдив, със средната ивица с огромни дървета, но точно тук се вижда един от неприятните навици на някои шофьори – рязко ускоряване и после намаляване без никаква причина. Не е хубаво така да се кара, нито за други шофьори, нито за мотористи. Карайте равномерно, когато пред вас няма други коли, няма никакъв смисъл от тръгни-спри. Както и да е. От друга страна, тук един джип се премести, когато ме видя, за което огромно благодаря! Пред него имаше колега с як чопър, но минах набързо и не можах много да се загледам какъв е.

Пътят обратно към Южен мина без излишни драми, само да вметна, че слизащите коли от Южен през Бетонният мост доста често искат да пресекат двете ленти, идващи от Централна гара. Внимавайте много там, очите в дясното огледало, обръщайте внимание на сляпата зона вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *